3 Mayıs 2018 Perşembe

Murat Duaları Kitabı Gerçekten de İşe Yarıyor mu?


Murat Duaları kitabı üzerine ayrıntılı bilgiler

En geniş kapsamlı dua kitaplarından biri olan Murat Duaları adlı eser okurlardan büyük ilgi görmektedir ve pek çok farklı platformda bu kitap hakkında ciddi tartışmalar yapılmaktadır.

Murat Duaları kitabı gerek yer verdiği dualar bakımından gerekse de dil yönüyle gerçekten de ciddi bir değerlendirmeyi hak etmektedir. Ayrıca bazı okurların bu esere "hayatlarının değişmesine vesile olacak kadar" büyük önem atfetmeleri de böyle bir yazıyı kaleme almamızı zorunlu kılmıştır.


Biz de bu yazımızda “Murat Duaları kitabı ifade edildiği kadar etkili bir eser midir, kitapta ne tür dualar bulunmaktadır, kitabın dili Arapça mı yoksa Türkçe midir ve kitapta duaların okunma adabı hakkında bilgiler var mıdır?..” gibi soruların cevaplarını paylaşarak detaylı bir analiz yapmaya çalıştık. Umarız vereceğimiz bilgiler okurların eser hakkında net bir değerlendirme yapmalarına yardımcı olur.

İşte Murat Duaları kitabı hakkında bilinmesi gereken her şey

Murat Duaları kitabında yer alan dualar sahih mi, eserin güvenilir olup olmadığından nasıl emin olabilirim?

Murat Duaları kitabında sadece güvenilir kaynaklardan alınan dualara yer verilmiştir. Zaten duaların büyük bir kısmı dua hükmündeki ayet, hadis ve esmalardan oluşmuştur. Geriye kalan dualar ise sadece sahih kaynaklardan seçilmiştir.

Kitabın sonunda geniş bir kaynakça bulunmaktadır ve hangi duanın nereden alındığı açık bir şekilde belirtilmiştir. Yani Murat Duaları kitabı içinde bulunan bütün dualar gönül rahatlığı ile okunabilecek güvenilir niyazlardır.

Murat Duaları kitabında ne tür dualara yer verilmiştir?


"Murat duaları" ifadesi bir kişinin isteklerinin gerçekleşmesi maksadıyla okuduğu dualar için kullanılmaktadır. Yani bir kişinin hem özel hayatı hem de maddi durumu ile ilgili olarak yaptığı bütün dualara murad duaları adı verilir. Kitap da ismini buradan almaktadır ve insanların gün içinde okudukları farklı alanlarla ilgili dualara yer vermektedir.

Murat Duaları kitabında yer alan bazı duaları şöyle sıralamak mümkündür:

  • Dilek duaları
  • Şifa duaları
  • Hayırlı kısmet duaları
  • İşlerin açılması için dualar
  • Hacet duaları
  • Muhabbet duaları
  • Başarı duaları
  • Vesveseden kurtulma duaları
  • Kötü alışkanlıklardan korunma duası
  • Hayırlı evlat duaları
  • Bereket duaları

Burada sıralanan dualar kitap içinde bulunan duaların küçük bir kısmını teşkil etmektedir. Eserde ayrıca çok farklı mevzulara dair (hem özel yaşam hem de maddi hayatla ilgili) dualara da yer verildiğini belirtmekte fayda vardır.


Kitaptaki tüm dualar Arapça mı, yoksa Türkçe dualara da yer verilmiş midir?

Murat Duaları kitabında hem Arapça hem de Türkçe dualar yer almaktadır.
Arapça dualar sunulurken öncelikle duaların orijinal halleri verilmiş hemen ardından ise Arapça okumayı bilmeyenler için Latin harfleri ile yazılış aktarılmıştır. Duanın sözleri bittikten sonra Türkçe meallere de yer verilmiştir. Böylece kitaptan hem Arapça okumayı bilenler hem de bilmeyenler faydalanabilmektedir.

Murat Duaları kitabında “dua etme adabı” ile “duaların makbul zamanı” hakkında da bilgiler verilmiştir

Dua kitaplarında genellikle sadece duaların sözleri verilmektedir ve kişilerin nasıl dua edeceklerine dair bilgiler sunulmamaktadır. Bu durum okuyucuların dua kitaplarından yeteri kadar istifade etmemesine neden olmaktadır.

Murat Duaları kitabı bu konuda benzeri çalışmalardan oldukça farklı kaleme alınmıştır.

Zira eserde bütün duaların okunma adabı ve hangi vakitlerde okunmasının daha hayırlı olacağı ayrıntılı biçimde açıklanmıştır.

Herhangi bir dua hakkında bilgi verileceği zaman öncelikle duanın okunma amacı belirtilmekte daha sonra da dua öncesi yapılması gerekenler sıralanmaktadır. Akabinde duanın hangi vakitlerde okunmasının daha hayırlı olacağı ve dua sözlerinin kaçar defa okunacağı da ifade edilmektedir. 
Dua sözleri de verildikten sonra dua okuyacak müminlerin dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.
Yani Murat Duaları kitabı konuyla alakalı tam teşekküllü bilgi vermekte ve herhangi bir şüpheli duruma mahal bırakmamaktadır.

Ezberim çok zayıf, kitapta geçen duaları yazılı metin üzerinden de okuyabilir miyim?

Halk arasında duaların mutlaka ezbere okunması gerektiği yönünde yanlış bir algı vardır. Ancak bir mümin duaları ezbere okuyabileceği gibi yazılı bir kaynaktan da okuyabilir.

Üstelik bazı dualar sadece birkaç kelimeden oluşurken bazı dua metinleri oldukça uzundur. Bu tarzdaki uzun duaları ezbere okumak ise gerçekten zordur.

Dua etme adabı ile ilgili bilgi veren büyük alimler duaların yazılı bir kaynak üzerinden de okunabileceğini ifade etmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus dua sözlerinin yazılı bulunduğu metni titizlikle korumak ve sözlerin bulunduğu belgeyi gelişigüzel sağa sola atmamaktır.

Kitapta bulunan duaları başkasının yerine vekaleten okuyabilir miyim?

Özellikle dilek dualarını bir kişi başka bir şahıs için vekaleten yani onun yerine okuyabilir. Yani bir anne evladı için veya kişi çok sevdiği bir dostu için hayır dilemek maksadıyla dua edebilir.

Ancak her dua vekaleten okunmaz. Bazı duaları kişinin bizzat kendisinin okunması gerekir.

Murat Duaları kitabında hangi duaların bizzat kişi tarafından okunması gerektiği ve hangilerinin de vekaleten okunabileceği açık bir şekilde belirtilmiştir.

Kitaptaki dualar ne kadar sürede tesirini gösterir?

Dua etmek, bir kişinin Yüce Rabbine el açarak ondan istekte bulunması demektir. Duaların kabulü konusunda tek yetkili mercii ise yüce Allah'tır. Yani O isterse duaları kabul eder istemezse kabul etmez. Zira azim ve Hakim olan O'dur. Hiçbir şey O'nun istekleri dışında gerçekleşmez ve O, her ne dilerse gerçekleşir. İşte bu itibarla dua kitaplarındaki duaların ne kadar sürede tesir edeceğini söylemek hem akla uygun değildir hem de dine aykırı bir görüştür.

Ancak Murat Duaları kitabını okuyarak içindeki duaları belirtilen usullere göre tatbik eden kişiler dualarının kabul gördüğüne dair pek çok beyanda bulunmuşlardır.

Yapılan binlerce farklı yorumda okurlar okudukları dualar vesilesiyle hayatlarının nasıl değiştiği üzerine bilgiler vermişlerdir.

Ancak yine de dua kitaplarına sihirli bir iksir gözüyle bakmamak ve dua sözlerini de büyü gibi algılamamak gerekir. Bu nedenle dua edecek mümin bütün kalbiyle dua edecek, duanın usul şartlarına uyacak ve gerisini Yüce Rabbine bırakacaktır. Nihayetinde Yüce Allah kendisi hakkında ne takdir ederse etsin şükürdar olmaktan asla vazgeçmeyecektir.

Murat Duaları kitabında sunulan ek bilgiler


Kitap içinde sadece dua metinleri ile duaların okunma adabı hakkında bilgilere yer verilmemiştir.

Eserde ayrıca çok önemli 2 bölüm daha bulunmaktadır:

Bu bölümlerden birincisi Kuran surelerinin faziletleri hakkındadır. Kuran surelerinin hangi konularda dua hükmünde okunacağı teker teker belirtilmiştir.

İkinci ek bölüm ise Allah'ın güzel isimleri olan Esmaül Hüsna ile ilgilidir. Bu bölümde Esmaül Hüsna'da geçen her ismin hangi konularda faziletli birer yakarış olacağı ayrıntılı biçimde açıklanmıştır.

Dua eden müminler dualarına olan icabeti arttırmak ve ellerinin boş çevrilmemesini dilemek için bu bölümlerde ifade edilen bilgilerden de yararlanırlarsa inşallah çok daha isabetli olacaktır.


Murat Duaları kitabını alan okurlara sunulan danışmanlık hizmeti ne anlama gelir?

Kitaptaki duaların okunma adabı ve okunma zamanı hakkında detaylı bilgiler sunulmasına rağmen kimi okuyucuların yine de belli tereddütler yaşayabileceği göz önünde bulundurulduğu için okuyuculara danışmanlık hizmeti de sunulmaktadır.

Eğer Murat Duaları kitabını alıp okuyan bir mümin eserde anlamadığı noktalar olduğunu tespit ederse doğrudan doğruya yayıncı kuruluşa mail göndererek bilgi alabilmektedir. Yayın ekibi okuyucu ile iletişime geçerek ilgili konularda detaylı bilgi sunmaktadır.

Eserin 60 günlük iade garantili satılması

Murat Duaları kitabı iade garantili satılan eserlerden biridir. Yani eser alındıktan sonra okuyucu 2 ay içerisinde iade talebinde bulunarak parasını geri alabilmektedir.

Sadece eserine çok fazla güvenen yazarların başvurduğu böylesine bir uygulama elbette ki okurlar için büyük bir imkân sunmaktadır. Ancak yapılan istatistik çalışmalarında kitabı iade edenlerin oranının yüzde biri dahi bulmadığı ortaya çıkmıştır. Bu durum da okurların kitaptan ne kadar memnun kaldığını göstermesi bakımından önemli bir ipucu vermektedir.

Murat Duaları kitabına nasıl sahip olabilirim?

Murat Duaları kitabını hemen indirip okumak için tıklayınız




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder